Blogs

Inspiratie: deze planten zijn gaaf in een cortenstaal plantenbak

Inspiratie: deze ...

Inspiratie: deze planten zijn gaaf in een cortenstaal plantenbak

Wat betreft de tuin heeft iedereen een eigen smaak. De één houdt van strakke tuinen, de ander houdt van speelse tuinen. Maar één ding is zeker: een cortenstaal plantenbak komt in iedere tuin goed tot zijn recht. Welke planten, bomen of bloemen zijn gaaf in combinatie met een cortenstaal plantenbak? Wij geven je wat inspiratie.

Olijfboom & cortentstaal

In de alledaagse tuin komt de olijfboom steeds meer voorbij. De olijfboom is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en is overgekomen naar Europa, waaronder naar ons koude landje. De bomen houden van warme zomers en kunnen goed overleven in lange periodes van droogte. Nu de Nederlandse winters steeds zachter worden, kunnen olijfbomen hier ook steeds beter overleven. Een olijfboom kan wel 80 tot 100 jaar oud worden in Nederland en in warmere landen kunnen ze zelfs wel duizenden jaren oud worden. Aangezien een olijfboom redelijk klein blijft, kan ‘ie met gemak geplant worden in een cortenstaal plantenbak. Bovendien matcht het olijfgroene ook tof met de oranje-bruine roestkleur van het cortenstaal.

 

olijfboom in cortenstaal plantenbak

Siergrassen & cortentstaal

Siergrassen woekeren niet en behouden hun mooie vorm. Siergrassen zijn daarnaast ijzersterk waardoor ze goed overleven in de herfst en de winter. Daardoor kun je de siergrassen heel het jaar door buiten laten staan, bijvoorbeeld in een cortenstaal plantenbak. Of je de siergrassen nu op je terras wil zetten, in de voortuin of op je balkon. Bovendien zijn siergrassen er in tal van kleuren: groen, blauw-groen, grijs-groen of rood getint. Allemaal kleuren die tof zijn in combinatie met de roestkleur van het cortenstaal.

siergras in cortenstaal plantenbak

Lavendel & cortenstaal

Lavendel, wie houdt er nou niet van? De prachtige, geurende plant is een echte eyecatcher. En zeker in combinatie met een cortenstaal bloembak. De bekendste lavendelsoort is de Lavandula angustifolia en staat bekend in Nederland als ‘gewone lavendel’. Deze soort past het beste bij het Nederlandse klimaat ten opzichte van alle andere lavendelsoorten. Lavendel kan groeien tot een hoogte van ongeveer 50 cm en is daardoor perfect om in een stalen plantenbak te plaatsen. Bovendien matcht het paarse en groene van de lavendelplant tof met het roestkleurige van het cortenstaal.

Geraniums & cortenstaal

De mooie, kleurrijke bloemblaadjes van de geranium en een cortenstaal bloembak zorgen voor een unieke combinatie. De aardse roestkleur van de bloembak zorgt ervoor dat de kleur van de geranium nog beter naar voren komt. Geraniums bloeien van eind juni tot en met september. De bloemen zijn winterhard, waardoor ze heel het jaar door buiten in de plantenbak kunnen blijven staan. De hoogte van de bloem is ongeveer 150 tot 200 cm, waardoor deze bloemsoort perfect is voor in een van onze cortenstalen plantenbakken.

Bekijk onze cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken staan bekend om hun typische oranje-bruine roestkleur. Deze kleur ontstaat na verloop van tijd. De plantenbak ondergaat namelijk een natuurlijk oxidatieproces, waardoor er een roestlaag ontstaat. Je ontvangt de plantenbak in een grijze metaalkleur. Je zet de plantenbak gewoon buiten en de natuur doet zijn werk. Dankzij allerlei verschillende weersomstandigheden gaat het staal roesten. Dit roestproces duurt enkele weken tot maanden.

Op onze website vind je ons volledige assortiment cortenstaal plantenbakken. Er is volop keuze wat betreft breedtes, lengtes en hoogtes. Ook is het mogelijk om een cortenstaal bloembak op maat te laten maken. Alle materialen en gereedschappen zijn voorhanden omdat wij vanuit eigen huis produceren.

Cortenstaal Plantenbak Vierkant

+