Blogs

4 tips voor het onderhouden van jouw Metal Garden

4 tips voor het o...

4 tips voor het onderhouden van jouw Metal Garden

Fan van robuust staal in je tuin? En staan er al wat (corten)stalen elementen in jouw tuin te schitteren? Dan is het van belang dat je het staal regelmatig onderhoudt en schoonmaakt. Maar hoe doe je dat? Wij geven 4 tips voor het onderhouden van jouw Metal Garden.

Tip 1 | Zorg voor een goede afwatering

Overtollig water is killing voor staal. Zeker in combinatie met zuurstof en aarde. En dat zijn nou juist drie elementen die veel voorkomen in je tuin. Het daarom van belang dat je zorgt voor een goede afwatering. Daardoor voorkom je doorroesten. Wij van MetalGarden zorgen in ieder geval voor een goede afwatering. Zo leveren we plantenbakken met gaten in de bodem. En ook onze houtopslagen zijn voorzien van gaten, waardoor het regenwater altijd kan weglopen. Zo roest het staal niet door én gaat het hout niet rotten. Wees zelf ook alert op overtollig water. Heb je bijvoorbeeld een stalen vuurschaal of BBQ? Dek die dan af wanneer het gaat regenen.

Cortenstaal plantenbakken

Tip 2 | Verwijder regelmatig grove vuilresten

Je stalen elementen blijven vaak heel het jaar buiten staan. Daardoor wordt het staal gegarandeerd vies, dat is helaas niet te voorkomen. Opspattend zand, gevallen bladeren, ga zo maar door. Wij adviseren om je stalen tuinelementen circa 2 tot 4 keer per jaar te reinigen. Gewoon door middel van schoon leidingwater, zonder chemische schoonmaakmiddelen. En let op: gebruik ook nooit een hogedrukreiniger! 

Tip 3 | Verwijder bladeren en ander groenafval direct

Is het weer herfst? Dan heb je – hoe dan ook – te maken met overmatig groenafval. Gevallen bladeren, mos, paddenstoelen, ga zo maar door. Merk je dat dit tuinafval terecht komt op je stalen tuinelementen? Verwijder het groenafval dan zo snel mogelijk. Dit geldt overigens niet alleen in het herfst, maar uiteraard ook in andere seizoenen. Doordat je bladeren en ander groenafval direct verwijdert, blijft het staal mooi. Deze tip is extra belangrijk voor als je een watertafel hebt. Door gevallen bladeren kan de waterpomp verstopt raken, evenals de (LED) fontein. Je kunt de watertafel van boven openmaken en vervolgens schoonmaken. Je kunt er ook voor kiezen om een extra filter te plaatsen tussen de pomp en de fontein om verstopping door bladeren te voorkomen.

Cortenstaal watertafels

Tip 4 | Gebruik géén chemische aanslagreinigers

Wil je groene aanslag verwijderen van je stalen tuinelementen? Gebruik dan nóóit chemische aanslagreinigers. Deze bevatten zure chemicaliën die het staal aantasten. Het enige dat je nodig hebt is schoon leidingwater en een zachte borstel. Gebruik ook nooit een hogedrukreiniger om groene aanslag te verwijderen. 

Wil je meer weten over het onderhouden en schoonmaken van jouw Metal Garden? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

 

 

Cortenstaal Watertafel 300x80x40

+